لیست اختراعات سولماز صارم نژادنميني


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ ثبت: 1398/07/13
خلاصه اختراع:

هدف از اين پروژه توليد فيلم پليمري حاوي نانوچارچوب فلز - آلي متخلخل نانو چارچوب بارگذاري شده با نگهدارنده سديم بنزوات جهت استفاده در صنعت بسته بندي نوشيدني ها مي باشد. با توجه به اينكه جلوگيري از فساد ميكروبي مواد غذايي در طي زمان ماندگاري يكي از چالش هاي بزرگ صنعت غذا مي باشد . همچنين مصرف كنندگان امروزه تمايل به استفاده كمتر از افزودني هاي غذايي سنتزي داخل مواد غذايي دارند لذا يكي از راهكارهاي افزايش عمر ماندگاري مواد غذايي استفاده از تكنيك هاي نوين مثل بسته بندي فعال است. برجستگي تكنيكي اختراع حاضر سنتز نوعي نانوچارچوب فلز - آلي متخلخل با قابليت بارگذاري سديم بنزوات بعنوان يك نگهدارنده پر مصرف در صنايع غذايي و سپس بكارگيري نانو چارچوب فوق در فيلم پلي اتيلني مورد استفاده در صنعت غذا بدون استفاده از اتصال دهنده هاي شيميايي مي باشد تا با رهايش تدريجي سديم بنزوات از فيلم به داخل آب به عنوان حلال مرسوم نوشيدنيهاي غذايي بتوان به دو هدف استفاده از غلظت هاي كمتر سديم بنزوات در فرمول نوشيدنيها در كنار افزايش عمر ماندگاري اين محصولات دست يافت.

تاریخ اظهارنامه: 1396/02/14
تاریخ ثبت: 1397/06/20
خلاصه اختراع:

هدف از انجام اين اختراع توليد ميكروكپسول طعم دهنده هاي خوراكي آهسته رهش هيدروفوب براي مصرف در صنعت غذا مي باشد. با توجه به اين كه طعم دهنده هاي خوراكي در صنعت غذا داراي كاربرد وسيع مي باشند، در بسياري موارد مشكلاتي در خصوص استفاده از طعم دهنده ها به دليل حل شدن سريع آنها در بزاق دهان و همچنين تجزيه احتمالي آنها در شرايط فرآوري وجود دارد و همين مسئله سبب از بين رفتن سريع طعم محصول عمدتا به دليل حل شدن طعم دهنده در بزاق دهان(طعم دهنده هاي محلول در آب) يا تجزيه و تغييرات شيميايي در حين فرايند توليد محصول غذايي(مانند انواع قند الكل ها و قندهاي رژيمي) در طي مصرف مي گردد. در بسياري از كشورها براي حل اين مشكل از سيستم هاي طعم دهنده به فرم امولسيون استفاده مي شود كه البته در همه مواد غذايي كارايي ندارد. در برخي موارد نيز از تكنيك خشك كردن پاششي استفاده مي شود و طعم دهنده مورد نظر توسط يك امولسيون محافظ پوشش داده مي شود كه اين روش نيز به دليل استفاده از حرارت در بسياري از مواقع سبب افت كيفي محصول مي گردد. در اختراع حاضر طعم دهنده خوراكي ابتدا به منظور كنترل ميزان رهايش آن در داخل محصول، در يك ماتريس پليمري يا بيوپليمري به دام افتاده و سپس براي جلوگيري از حل شدن سريع در داخل فاز آبي، رطوبت محصول يا بزاق دهان توسط يك لايه خوراكي هيدروفوب ميكروكوت(microcoat) مي شود. بنابر اين گام ابداعي اختراع حاضر ايجاد تكنيكي براي رهايش آهسته طعم دهنده در طي مصرف و در عين حال به كار بردن تكنيك ديگري جهت هيدروفوب نمودن ديواره اول ميكروكپسول جهت جلوگيري از حل شدن سريع در بزاق دهان و تجزيه احتمالي در طي فراوري مي باشد.با توجه به موارد مذكور اختراع حاضر داراي كاربرد وسيعي در فرمولاسيون مواد غذايي جامد مانند انواع پنيرهاي طعم دار، اسپردهاي طعم دار، روغن هاي طعم دار، غلات صبحانه حاوي چربي، برخي از انواع شكلات هاي طعم دار و همچنين برخي محصولات دارويي نظير قرص هاي جويدني مي باشد.

موارد یافت شده: 2